Kapr jako Čína recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 lžička sůl
1 ks vejce
40 g cibule
60 g pórek
60 g mrkev
1 šálek bílé víno
1 lžíce škrobová moučka
1 špetka mletý zázvor
1 špetka drcený koriandr
1 špetka paprika sladká
1 lžíce sladká sójová omáčka
500 g kapr filety

Postup přípravy receptu

  1. Na delší nudličky nakrájené filety z kapra vmíchejte do připravené marinády ze škrobové moučky, vejce, soli a koření. Dochutit můžeme i česnekem nebo i jiným kořením

  2. Nakrájejte mrkev, cibuli a pórek. Na dostatečně rozpálené pánvi opékejte kousky kapra dokud jsou zřetelné syrové části masa

  3. Poté přidejte krájenou zeleninu. Nejprve mrkev, která je nejtvrdší, pak cibuli a nakonec pórek

  4. Pro dohotovení pokrmu si stejně jako Číňané připravte zahušťovací a ochucovaní zálivku. Směs vína a sojové omáčky můžete zahustit škrobovou moučkou a vše pak vlijte do pánve. Důkladně promíchejte a zaduste

  5. Čínu podávejte s rýžovými nudlemi, nebo s tradiční rýží

  6. Na webu Třeboňský kapr si můžete prohlédnout video s návodem na přípravu číny z kapra.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!