Zelné placky se škvarky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks vejce 1 lžíce sádlo 100 g škvarky 350 g hladká mouka 300 g kysané zelí Znojmia
Postup Zelné placky se škvarky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si vezmeme zelí, dáme ho do cedníku a necháme trochu okapat. Pak zelí pokrájíme na menší kusy. Přichystáme si i škvarky - buď je pomeleme strojkem na maso, nebo nasekáme nožem nadrobno
Nakrájené škvarky i zelí dáme do mísy, osolíme a propracujeme s moukou a vajíčkem, mělo by vzniknout mírně lepivé těsto. V případě potřeby můžeme přidat pár lžic mouky navíc
Z těsta oddělujeme menší kousky velikosti asi pingpongového míčku a zploštíme je na tloušťku zhruba půl centimetru – můžeme rukou nebo válečkem. Nebo je druhá možnost – těsto vyválíme a vykrojíme kolečka o průměru 10 ‒ 12 cm
Takto vytvořená kolečka dáme na plech, který vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme 20 minut. A pak máme hotovo. Placky jsou vynikající nejen teplé, ale i za studena.