Domácí bramborová sekaná recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
500 g brambory
100 g anglická slanina
500 g mleté maso
mletý černý pepř
2 ks klobáska

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přebytečnou vodu slijeme. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. Nastrouhané brambory promícháme s mletým masem (50% vepřové a 50% hovězí) a česnekem. Směs podle chuti osolíme a opepříme

  3. Chlebovou formu vyložíme plátky anglické slaniny a naplníme mletou ochucenou směsí. Do středu podélně vtlačíme klobásky a zvolna pečeme při 175 °C, přibližně 40 minut

  4. Upečenou sekanou vyklopíme z formy na prkénko a nakrájíme na porce. Domácí bramborovou sekanou podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!