Těsto na pletýnky z pekárny recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 ks vejce
1 ks vejce
kmín
2 lžičky cukr krystal
9 lžic slunečnicový olej
250 ml vlažné mléko
500 g hladká mouka
hrubá sůl
1 balíček sušení droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme tekuté a potom sypké ingredience. Zapneme program na přípravu těsta

  2. Pokud by bylo těsto řídké, při prvním signále přidáme trošku mouky

  3. Po nakynutí přendáme těsto na pomoučněný vál a nakrájíme na kousky, ze kterých vyválíme tři stejné válečky. Z válečků pak tvarujeme pletýnky

  4. Připravené pletýnky přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme na 30 minut kynout. Potom pletýnky potřeme vejcem a posypeme solí a kmínem

  5. Pletýnky pečeme na 180 °C asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!