Kari těstovinový salát s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 lžíce mouka
4 lžičky kari
300 g zelenina
mletý pepř
300 g kuřecí maso
300 ml smetana na vaření
500 g těstoviny (vrtule)
150 ml mleko

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vody si dáme vařit těstoviny.

  2. Pokud budeme chtít přidávat vařenou zeleninu a ne z plechovky, tak si dáme zeleninu připravit na pařák. Já dávám hrášek, mrkvičku a kukuřici - kukuřici nutno napařovat déle, jinak je tvrdá.

  3. Mezitím si nakrájíme cibuli na kostičky, kuřecí maso na menší kostičky (sůl a pepř) a osmažíme na oleji. Až se maso zatáhne, přidáme kari a orestujeme doměkka. Poté přidáme smetanu a vedle si v hrnku vidličkou rozkvedláme mléko s moukou. Až se chvilku maso se smetanou povaří, přidáme mléko s moukou. Povaříme do zhoustnutí. Pokud se nám směs zdá moc hustá, přidáváme mléko, do řídké naopak mouku.

  4. Uvařenou zeleninu si vložíme do velké mísy na salát, do horké zeleniny dáme lžíci másla a mícháme, až se máslo rozpustí. Scedíme těstoviny a přidáme k zelenině. Nakonec přidáme maso s kari omáčkou a vše důkladně promícháme. Kari těstovinový salát je nutné ještě dochutit solí podle chuti.

  5. Kari těstovinový salát s kuřecím masem můžeme jíst ještě teplý, případně ho nechat vychladit v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!