Kari těstovinový salát s kuřecím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1 lžíce mouka 4 lžičky kari 300 g zelenina mletý pepř 300 g kuřecí maso 300 ml smetana na vaření 500 g těstoviny (vrtule) 150 ml mleko
Postup Kari těstovinový salát s kuřecím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Do osolené vody si dáme vařit těstoviny.
Pokud budeme chtít přidávat vařenou zeleninu a ne z plechovky, tak si dáme zeleninu připravit na pařák. Já dávám hrášek, mrkvičku a kukuřici - kukuřici nutno napařovat déle, jinak je tvrdá.
Mezitím si nakrájíme cibuli na kostičky, kuřecí maso na menší kostičky (sůl a pepř) a osmažíme na oleji. Až se maso zatáhne, přidáme kari a orestujeme doměkka. Poté přidáme smetanu a vedle si v hrnku vidličkou rozkvedláme mléko s moukou. Až se chvilku maso se smetanou povaří, přidáme mléko s moukou. Povaříme do zhoustnutí. Pokud se nám směs zdá moc hustá, přidáváme mléko, do řídké naopak mouku.
Uvařenou zeleninu si vložíme do velké mísy na salát, do horké zeleniny dáme lžíci másla a mícháme, až se máslo rozpustí. Scedíme těstoviny a přidáme k zelenině. Nakonec přidáme maso s kari omáčkou a vše důkladně promícháme. Kari těstovinový salát je nutné ještě dochutit solí podle chuti.
Kari těstovinový salát s kuřecím masem můžeme jíst ještě teplý, případně ho nechat vychladit v lednici.