Kávové želé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce rum
1 lžíce cukr krupice
2 lžíce želatina
500 ml silná instnantní káva
na ozdobu
šlehačka
čokoláda
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme kávu. Odebereme 100 ml kávy, kterou necháme dobře vychladnout.

  2. Potom ve studené kávě rozmícháme želatinu a necháme ji 30 minut bobtnat.

  3. Zbytek kávy osladíme a ohřejeme k bodu varu. Sejmeme z ohně, vlijeme nabobtnanou želatinu a rozmícháme ji do hladka. Ochutíme rumem.

  4. Směs vlijeme do vypláchnuté ploché nádoby (pekáčku, skleněné mísy) a dáme ji do ledničky vychladit.

  5. Ztuhlé želé nakrájíme ozdobným vroubkovaným nožem na trojúhelníky a rozdělíme na dezertní talířky. Zdobíme šlehačkou, strouhanou čokoládou a plátky ovoce (bobulkami hroznového vína).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!