Kávové želé recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce rum 1 lžíce cukr krupice 2 lžíce želatina 500 ml silná instnantní káva na ozdobu šlehačka čokoláda ovoce
Postup Kávové želé recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme kávu. Odebereme 100 ml kávy, kterou necháme dobře vychladnout.
Potom ve studené kávě rozmícháme želatinu a necháme ji 30 minut bobtnat.
Zbytek kávy osladíme a ohřejeme k bodu varu. Sejmeme z ohně, vlijeme nabobtnanou želatinu a rozmícháme ji do hladka. Ochutíme rumem.
Směs vlijeme do vypláchnuté ploché nádoby (pekáčku, skleněné mísy) a dáme ji do ledničky vychladit.
Ztuhlé želé nakrájíme ozdobným vroubkovaným nožem na trojúhelníky a rozdělíme na dezertní talířky. Zdobíme šlehačkou, strouhanou čokoládou a plátky ovoce (bobulkami hroznového vína).