Kávový krém šlehaný v páře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
25 dkg máslo
20 dkg cukr krupice
1 lžíce mletá káva

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolku nalijeme asi 3 cm vody a dáme vařit.

  2. 2 vejce rozklepneme do menšího hrnce. Jakmile voda vaří. ztlumíne sporák na nejmenší teplotu tak, aby šla z vody jen pára. Postavíme nad páru hrnec s vajíčky, do kterých jsme přisypali cukr. Šleháme ručním šlehačem, až je hmota bílá, hustá a teplá. Krém odstavíme a necháme asi 5 minut vystydnout.

  3. Pak ke krému přišleháme máslo a nakonec přisypeme kávu. Kávový krém šlehaný v páře by měl být hladký a dostatečně hustý, aby šel použít jako náplň do dortů a cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!