Kečupová salsa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g cukr 2 stroužky česnek 1 lžička sůl 1 ks cibule 1 ks celer 1 snítka tymián 1 ks mrkev 5 ks hřebíček 2 ks bobkový list 1 ks čerstvý zázvor 100 ml červený vinný ocet 1 ks celá skořice 1 lžička maizena 800 g loupaná rajčata 100 ml extra panenský olivový olej 1 lžička hořčice prášek podle potřeby voda
Postup Kečupová salsa recept
Postup přípravy receptu
-
Na jemno nasekáme mrkev, řapíkatý celer, česnek a cibuli. Vše musí být důkladně omyté a osušené. Zeleninu lehce orestujeme na olivovém oleji.
Poté přidáme rajčata, hřebíček, bobkový list, tymián, skořici a asi 2 cm nastrouhaného zázvoru. Dusíme na velmi mírném ohni asi 20 minut. Pak přidáme ocet, maizenu, kterou jsme rozpustili v malém množství vody, hořčici v prášku, sůl a cukr. Vše dusíme asi 90 minut na mírném ohni. Podle potřeby přidáváme malé množství vody. Čím déle vaříme, tím lepší chuť bude. I ocet nebude příliš cítit a budeme vychutnávat čistě jen kečup.
Po uvaření kečupové omáčky vše přecedíme a můžeme i rozmixovat. Uvařenou kečupovou salsu můžeme skladovat v lednici. Pokud nám zachutnala, uvaříme si větší množství a můžeme zavařovat, jak jsme zvyklí. Tento obsah máme na jednu porci. Kečupová salsa je výborná k hranolkům, grilovanému masu nebo jak jsme zvyklí.