Těstoviny zapékané s hermelínem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 3 lžíce mléko 1 lžíce tuk 1 ks cibule 3 ks klobása 1 balíček hermelín mletý pepř 400 g těstoviny (kolínka, vřetena)
Postup Těstoviny zapékané s hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu. Slijeme je a necháme okapat
Mezitím nakrájíme klobásky na kostky a oloupeme cibuli. Nasekáme ji najemno a na tuku zesklovatíme. Přidáme klobásy a krátce orestujeme
Klobásy vmícháme do uvařených těstovin a směs vsypeme do vymaštěného pekáčku
Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a opepříme a směsí zalijeme těstoviny. Vše dáme do předehřáté trouby na 180 °C a zapékáme
Hermelín nakrájíme na plátky a po 10 minutách zapékání jej rozložíme na těstoviny a dopečeme dozlatova
Těstoviny zapékané s hermelínem podáváme se zeleninovými saláty, kečupem nebo tatarkou.