Těstovinový salát s tuňákem podle Camela recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 200 ml majonéza 1 ks pórek 1 ks červená paprika 1 ks žlutá paprika 160 g tuňák v olivovém oleji 250 g cherry rajčata 500 g těstoviny mašličky 1 lžička koření na rajčata
Postup Těstovinový salát s tuňákem podle Camela
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, těstoviny vaříme doměkka. Nejlépe použijeme takové těstoviny, které se nerozvařují. Během vaření si připravíme zeleninu a tuňáka do velké mísy. Nejprve nakrájíme papriku na drobné kousky asi 8 mm x 20 mm, poté nakrájíme menší pórek na kolečka (asi 5 mm silné) a rajčata asi na 4 - 6 dílků. Nakonec otevřeme tuňáka v plechovce, vylijeme olej, tuňáka přidáme k zelenině a dobře promícháme
Uvařené těstoviny slijeme a necháme je zchladnout. Když těstoviny zchladnou, dáme je do mísy se zeleninou, přidáme koření na rajčata a lžičku majonézy (třeba i majonézu v sáčku), později pak přidáme podle chuti více. Nyní směs pořádně promícháme a necháme odstát nejlépe 4 - 5 hodin v lednici
Těstovinový salát s tuňákem podle Camela můžeme podávat i rovnou po promíchání, avšak není to tak dobré. Salát podáváme jako hlavní chod, ale klidně i v malých miskách jako prima svačinu.