Těstovinový salát s tuňákem podle Camela recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

200 ml majonéza
1 ks pórek
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
160 g tuňák v olivovém oleji
250 g cherry rajčata
500 g těstoviny mašličky
1 lžička koření na rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, těstoviny vaříme doměkka. Nejlépe použijeme takové těstoviny, které se nerozvařují. Během vaření si připravíme zeleninu a tuňáka do velké mísy. Nejprve nakrájíme papriku na drobné kousky asi 8 mm x 20 mm, poté nakrájíme menší pórek na kolečka (asi 5 mm silné) a rajčata asi na 4 - 6 dílků. Nakonec otevřeme tuňáka v plechovce, vylijeme olej, tuňáka přidáme k zelenině a dobře promícháme

  2. Uvařené těstoviny slijeme a necháme je zchladnout. Když těstoviny zchladnou, dáme je do mísy se zeleninou, přidáme koření na rajčata a lžičku majonézy (třeba i majonézu v sáčku), později pak přidáme podle chuti více. Nyní směs pořádně promícháme a necháme odstát nejlépe 4 - 5 hodin v lednici

  3. Těstovinový salát s tuňákem podle Camela můžeme podávat i rovnou po promíchání, avšak není to tak dobré. Salát podáváme jako hlavní chod, ale klidně i v malých miskách jako prima svačinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!