Játrová polévka s rýží recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 l vývar
1 ks cibule
1 ks mrkev
rýže
1/4 ks malý celer
350 g vepřová játra
mletý černý pepř
vepřové sádlo
1 ks malá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a omyjeme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Zvlášť uvaříme propláchnutou rýži

  2. Na sádle zpěníme cibulku s česnekem, potom vmícháme játra a orestujeme

  3. Podlijeme vývarem, vložíme celou zeleninu a uvaříme doměkka. Měkká játra a zeleninu v polévce rozmixujeme a již nezahušťujeme. Podle chuti osolíme, opepříme a vložíme uvařenou rýži

  4. Před podáváním jednotlivé porce játrové polévky s rýží posypeme čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!