Játrová polévka s rýží recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 l vývar 1 ks cibule 1 ks mrkev rýže 1/4 ks malý celer 350 g vepřová játra mletý černý pepř vepřové sádlo 1 ks malá petržel
Postup Játrová polévka s rýží
Postup přípravy receptu
-
Játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a omyjeme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Zvlášť uvaříme propláchnutou rýži
Na sádle zpěníme cibulku s česnekem, potom vmícháme játra a orestujeme
Podlijeme vývarem, vložíme celou zeleninu a uvaříme doměkka. Měkká játra a zeleninu v polévce rozmixujeme a již nezahušťujeme. Podle chuti osolíme, opepříme a vložíme uvařenou rýži
Před podáváním jednotlivé porce játrové polévky s rýží posypeme čerstvými bylinkami.