Baskické vepřové s fazolemi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- petrželka olivový olej sůl a pepř 3 stroužky česnek prolisovaný 400 g nakrájená rajčata z konzervy 200 g fazole cannellino - namočené 12h 600 g vepřová kýta na kousky 1 ks cibule na kolečka 2 ks zelená paprika na proužky kůra z pomeranče
Postup Baskické vepřové s fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vaříme 20 minut. Nadbytečnou tekutinu slijeme a fazole odstavíme
Na pánev dáme tenkou vrstvu oleje a opečeme na něm ze všech stran kousky vepřového masa dozlatova. hotové kousky masa odložíme
Na pánev přilijeme lžíci oleje, přidáme cibuli a opékáme ji 3 minuty. Vmícháme česnk a opékáme 2 minuty. Pak vrátíme na pánev opečené maso
K masu přidáme rajčata a přivedeme je k varu. Vmícháme papriku, pomerančovou kůru a fazole. Podle chuti osolíme a opepříme a obsah pánve přeneseme do kastrolu
Kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut, aby byly fazole s masem příjemně křehké. Rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme
Zdroj: Slovart.cz