Batátové bulky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 1 lžička sůl 200 g máslo 1 lžíce máslo mléko 1 balíček prášek do pečiva 250 g batáty 380 g hladká mouka 1 lžička čerstvý tymián 1/4 lžičky granulovaný sušený česnek
Postup Batátové bulky
Postup přípravy receptu
-
Batáty oloupeme a nakrájíme na kousky. Z celkového množství oddělíme asi 80 g brambor, které nakrájíme na drobné kostičky a na lžíci másla opečeme tak, aby byly akorát na skus. Zbývající batáty uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a vyšleháme v hladké pyré. Batátové pyré necháme vychladnout
Mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva, solí a cukrem. Přidáme rozpuštěné máslo, granulovaný česnek a jemně nasekaný tymián, vychladlé pyré a kostičky opečených batátů. Ze směsi rychle a důkladně propracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme asi 12 - 14 kusů koulí - bulek. Bulky klademe na plech vyložený pečícím papírem, horní části nastřihneme do křížku, potřeme mlékem a upečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova
Batátové bulky můžeme podávat jako chuťovku s nejrůznějšími pomazánkami, skvělá je například česneková nebo pažitková. Výborně chutnají jako příloha ke grilovaným masům a letním salátům.