Batátové bulky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 lžička sůl
200 g máslo
1 lžíce máslo
mléko
1 balíček prášek do pečiva
250 g batáty
380 g hladká mouka
1 lžička čerstvý tymián
1/4 lžičky granulovaný sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Batáty oloupeme a nakrájíme na kousky. Z celkového množství oddělíme asi 80 g brambor, které nakrájíme na drobné kostičky a na lžíci másla opečeme tak, aby byly akorát na skus. Zbývající batáty uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a vyšleháme v hladké pyré. Batátové pyré necháme vychladnout

  2. Mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva, solí a cukrem. Přidáme rozpuštěné máslo, granulovaný česnek a jemně nasekaný tymián, vychladlé pyré a kostičky opečených batátů. Ze směsi rychle a důkladně propracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme asi 12 - 14 kusů koulí - bulek. Bulky klademe na plech vyložený pečícím papírem, horní části nastřihneme do křížku, potřeme mlékem a upečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova

  3. Batátové bulky můžeme podávat jako chuťovku s nejrůznějšími pomazánkami, skvělá je například česneková nebo pažitková. Výborně chutnají jako příloha ke grilovaným masům a letním salátům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!