Perník bez vajec z domácí pekárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

250 ml olej
2 lžíce kakao
500 ml mléko
250 ml cukr krupice
750 ml polohrubá mouka
2 lžíce koření Medový perník
1 balíček kypřící prášek do perníku
1 balíček čokoládový pudink v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby v pekárně nalijeme mléko, olej, přidáme mouku a zapneme rychlé hnětení. Postupně dosypeme během hnětení pudinkový prášek, cukr, koření a nakonec i kypřící prášek do perníku. Hnětení necháme celkově 10 minut

  2. Pak přenastavíme pekárnu na program pečení a pečeme podle typu pekárny jak je potřeba. Pekárna Eta Maxima upekla perník za 80 minut

  3. Pak vyklopíme na mřížku, necháme vystydnout a můžeme podávat. Je opravdu lahodný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!