Pařížský zákusek recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 ks vejce 2 - 3 lžíce kakao čokoláda 200 g cukr krupice 3 ks čokoláda na vaření tuk na vymazání 3 kelímky smetana ke šlehání 0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva 2 balíčky ztužovač šlehačky mouka na vysypání 180 g polohrubá výběrová mouka
Postup Pařížský zákusek
Postup přípravy receptu
-
Den před přípravou zákusku si uvaříme krém, který musí být 24 hodin v chladničce. Uvaříme 3 smetany ke šlehání společně s 3 čokoládami na vaření. Povaříme asi 5 minut, potom necháme směs vychladnout a uložíme na 24 hodin do chladničky. Druhý den přidáme do směsi 2 ztužovače šlehačky a pořádně vyšleháme
Na korpus vyšleháme 5 vajec společně s cukrem krupice do pěny a pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva a kakaem
Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Korpus na pařížský zákusek pečeme v troubě předem vyhřáté na 200 °C. Na vychladlý korpus navrstvíme čokoládový krém a zákusek ozdobíme čokoládou
Pařížský zákusek podáváme jako lahodný moučník k různým příležitostem.