Pařížský zákusek recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
2 - 3 lžíce kakao
čokoláda
200 g cukr krupice
3 ks čokoláda na vaření
tuk na vymazání
3 kelímky smetana ke šlehání
0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva
2 balíčky ztužovač šlehačky
mouka na vysypání
180 g polohrubá výběrová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Den před přípravou zákusku si uvaříme krém, který musí být 24 hodin v chladničce. Uvaříme 3 smetany ke šlehání společně s 3 čokoládami na vaření. Povaříme asi 5 minut, potom necháme směs vychladnout a uložíme na 24 hodin do chladničky. Druhý den přidáme do směsi 2 ztužovače šlehačky a pořádně vyšleháme

  2. Na korpus vyšleháme 5 vajec společně s cukrem krupice do pěny a pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva a kakaem

  3. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Korpus na pařížský zákusek pečeme v troubě předem vyhřáté na 200 °C. Na vychladlý korpus navrstvíme čokoládový krém a zákusek ozdobíme čokoládou

  4. Pařížský zákusek podáváme jako lahodný moučník k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!