Vepřové medailonky s avokádovým krémem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar 1 lžíce máslo 1 ks avokádo 1 lžíce hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana 450 g vepřová panenka mletý černý pepř čerstvá pažitka 2 ks citronová tráva 150 g swarzwaldská šunka plátky
Postup Vepřové medailonky s avokádovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou panenku nakrájíme na špalíky asi 4 cm dlouhé. Každý kousek masa lehce naklepeme rukou, opepříme a po obvodu obalíme slaninou, kterou zajistíme párátky. Oloupanou šalotku nakrájíme na drobné kostičky. Citronovou trávu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Avokádo zbavíme pecky, dužinu vydlabeme, rozmělníme na kašičku a zakapeme citronovou šťávou
Na másle necháme zpěnit šalotku, kterou zaprášíme hladkou moukou, krátce orestujeme a podlijeme vývarem. Přidáme stonky citronové trávy a vše zvolna vaříme asi 20 minut do zhoustnutí. Pak omáčku propasírujeme přes sítko a vmícháme avokádo a zakysanou smetanu. Omáčku prohřejeme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a bylinkami, ale již nevaříme. Omáčku uchováme na teple
Na oleji zprudka opečeme připravené medailonky dorůžova. Pak teplotu snížíme na minimum a zakryté zvolna propečeme ještě asi 3 - 5 minut z každé strany. Opečené maso necháme ještě asi 5 minut odpočinout
Medailonky z vepřové panenky rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s teplou avokádovou krémovou omáčkou a zvolenou bramborovou přílohou.