Vepřové medailonky s avokádovým krémem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
1 lžíce máslo
1 ks avokádo
1 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
450 g vepřová panenka
mletý černý pepř
čerstvá pažitka
2 ks citronová tráva
150 g swarzwaldská šunka plátky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou panenku nakrájíme na špalíky asi 4 cm dlouhé. Každý kousek masa lehce naklepeme rukou, opepříme a po obvodu obalíme slaninou, kterou zajistíme párátky. Oloupanou šalotku nakrájíme na drobné kostičky. Citronovou trávu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Avokádo zbavíme pecky, dužinu vydlabeme, rozmělníme na kašičku a zakapeme citronovou šťávou

  2. Na másle necháme zpěnit šalotku, kterou zaprášíme hladkou moukou, krátce orestujeme a podlijeme vývarem. Přidáme stonky citronové trávy a vše zvolna vaříme asi 20 minut do zhoustnutí. Pak omáčku propasírujeme přes sítko a vmícháme avokádo a zakysanou smetanu. Omáčku prohřejeme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a bylinkami, ale již nevaříme. Omáčku uchováme na teple

  3. Na oleji zprudka opečeme připravené medailonky dorůžova. Pak teplotu snížíme na minimum a zakryté zvolna propečeme ještě asi 3 - 5 minut z každé strany. Opečené maso necháme ještě asi 5 minut odpočinout

  4. Medailonky z vepřové panenky rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s teplou avokádovou krémovou omáčkou a zvolenou bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!