Pařížský salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 lžíce ocet 1 lžička hořčice 2 ks rajče 4 listy salát 2 lžíce sekaná petrželka 1 konzerva sterilovaná kukuřice 1 špetka mletý černý pepř 1 plátek uzená šunka 50 g francouzský sýr
Postup Pařížský salát
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme natvrdo obě vejce. Konzervu kukuřice otevřeme a kukuřici propláchneme pod studenou vodou a dobře zcedíme
Rajčata spaříme vařící vodou a oloupeme, rozpůlíme, odstraníme semena a dužninu nakrájíme na kousky. Sýr nakrájíme na kostičky a šunku na nudličky nebo kostičky, pokud máme tlustší kousek
Dále připravíme omáčku vinaigrette: V salátové míse smícháme hořčici s octem, osolíme, opepříme a promícháme s olejem. Posypeme sekanou petrželkou a opět pokapeme olejem
Vejce zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Kukuřici, rajčata, sýra šunku dáme do salátové mísy a dúkladně promícháme se studenou zálivkou
Na talíře rozložíme listy hlávkového salátu, ozdobíme je kukuřičným salátem a navrch poklademe čtvrtky vajec.