Cuketové bramboráky s lilkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
3 lžíce solamyl
majoránka
500 g cuketa
200 g lilek
sekaná petrželka
200 g hladká mouka
200 g anglická slanina
2 lžíce granulovaný česnek
mletý černý pepř
300 g syrové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu a lilek nastrouháme i se slupkami nahrubo. Přistrouháme brambory i se slupkou, tentokrát na jemném struhadle. Pokrájíme nadrobno slaninu a vše i s ostatními ingrediencemi zamícháme. Hmota musí být hustotou téměř totožná s těstem na klasický bramborák. Není - li, přidáme mouku nebo vodu

  2. Rozehřejeme pánev s tenkou vrstvou oleje a postupně smažíme placky - bramboráky

  3. Cuketové bramboráky s lilkem podáváme teplé, ale i studené jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu. Na obrázku jsou cukeťáky použité jako příloha k drůbežím prsíčkům vařeným v zelenině, s jogurtovým dipem s nivou, hlávkovým salátem a čerstvým špenátem z vlastní zahrádky. Na oblohu je použita paprika a rajčata cherry

  4. Dodatek: Lilek není nutný, pokud nebude, nahradíme jej poměrně 2:1 cuketou a bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!