Cuketové bramboráky s lilkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 3 lžíce solamyl majoránka 500 g cuketa 200 g lilek sekaná petrželka 200 g hladká mouka 200 g anglická slanina 2 lžíce granulovaný česnek mletý černý pepř 300 g syrové brambory
Postup Cuketové bramboráky s lilkem
Postup přípravy receptu
-
Cuketu a lilek nastrouháme i se slupkami nahrubo. Přistrouháme brambory i se slupkou, tentokrát na jemném struhadle. Pokrájíme nadrobno slaninu a vše i s ostatními ingrediencemi zamícháme. Hmota musí být hustotou téměř totožná s těstem na klasický bramborák. Není - li, přidáme mouku nebo vodu
Rozehřejeme pánev s tenkou vrstvou oleje a postupně smažíme placky - bramboráky
Cuketové bramboráky s lilkem podáváme teplé, ale i studené jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu. Na obrázku jsou cukeťáky použité jako příloha k drůbežím prsíčkům vařeným v zelenině, s jogurtovým dipem s nivou, hlávkovým salátem a čerstvým špenátem z vlastní zahrádky. Na oblohu je použita paprika a rajčata cherry
Dodatek: Lilek není nutný, pokud nebude, nahradíme jej poměrně 2:1 cuketou a bramborem.