Kuskusový salát s ředkvičkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 svazky ředkvičky
3 - 4 lžíce olivový olej
1 hrnek zeleninový vývar
1 svazek jarní cibulka
1 ks salátová okurka
čerstvě mletý pepř
bylinková sůl
300 g celozrnný kuskus
1 - 2 lžičky umeocet

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus nasypeme do mísy a přelijeme horkým zeleninovým vývarem. Můžeme připravit domácí, v nouzi použijeme kostku (lépe ze zdravé výživy). Přidáme 2 lžíce kvalitního olivového oleje, promícháme, přikryjeme a necháme kuskus nabobtnat

  2. Salátovou okurku omyjeme a nakrájíme na kousíčky, já nerada slupku, takže jsem okurku i oloupala. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Jarní cibulku také očistíme, nakrájíme na tenká kolečka i s částí natě a osmahneme na zbylém oleji, v závěru přidáme i tenké plátky česneku, které necháme jen jemně rozvonět

  3. K hotovému kuskusu vmícháme cibulku s česnekem, okurku, ředkvičky a dochutíme. Použijeme umeocet (opět ze zdravé výživy), trošku bylinkové soli a pepř. Kuskusový salát s ředkvičkami pečlivě promícháme

  4. Takto připravený salát z kuskusu a ředkviček podáváme jako lehký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!