Bašta z točeňáku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 ks vejce 4 ks cibule sádlo mletý pepř plnotučná hořčice 300 g tvrdý sýr 3/4 kg točený salám
Postup Bašta z točeňáku
Postup přípravy receptu
-
Točený salám nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka a sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Ohnivzdornou misku vymažeme sádlem (pokud máte točený se špekem, vymazávat nemusíte)
Do misky pokládáme na kolečka nakrájený točený, pomažeme hořčicí, poklademe půlkolečky cibule, posypeme sýrem a lehce opepříme a opět poklademe kolečky točeného. Uděláme takto asi tři vrstvy (podle prostoru a surovin). Rozkvedláme vajíčka a nalijeme na připravenou baštu. Přiklopíme a dáme zapékat na 180 - 190 °C tak na 60 - 70 minut
Baštu z točeňáku podáváme s bramborem nebo jen tak s chlebem.