Játrová pánev recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 ks česnek sůl 1 ks cibule sádlo feferonka grilovací koření 2 ks kuřecí prsa 1 ks červená paprika drcený kmín jarní cibulka 1 plechovka sterilované žampiony 500 g drůbeží játra ostrý kečup mletý černý pepř 1 ks buřt
Postup Játrová pánev
Postup přípravy receptu
-
Játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Kuřecí prsa také omyjeme, nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Maso posypeme grilovacím kořením, osolíme, opepříme, polijeme olejem a dobře promícháme. Cibuli, česnek, papriku, feferonky, jarní cibulku a buřt nakrájíme na kostičky
Do hlubší pánve dáme rozehřát sádlo nebo olej, na kterém si osmahneme cibuli a česnek. Potom postupně přidáváme maso, játra, buřt nebo klobásu, žampiony a nakonec papriku, feferonky a jarní cibulku nebo pórek
Játrovou pánev osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a drceným kmínem. Nakonec přidáme trošku ostrého kečupu a dobře promícháme. Přikryjeme poklicí a necháme vše změknout (asi 10 minut)
Játrová pánev skvěle chutná s hranolky, brambory i rýží.