Játrová pánev recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 ks česnek
sůl
1 ks cibule
sádlo
feferonka
grilovací koření
2 ks kuřecí prsa
1 ks červená paprika
drcený kmín
jarní cibulka
1 plechovka sterilované žampiony
500 g drůbeží játra
ostrý kečup
mletý černý pepř
1 ks buřt

Postup přípravy receptu

  1. Játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Kuřecí prsa také omyjeme, nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Maso posypeme grilovacím kořením, osolíme, opepříme, polijeme olejem a dobře promícháme. Cibuli, česnek, papriku, feferonky, jarní cibulku a buřt nakrájíme na kostičky

  2. Do hlubší pánve dáme rozehřát sádlo nebo olej, na kterém si osmahneme cibuli a česnek. Potom postupně přidáváme maso, játra, buřt nebo klobásu, žampiony a nakonec papriku, feferonky a jarní cibulku nebo pórek

  3. Játrovou pánev osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a drceným kmínem. Nakonec přidáme trošku ostrého kečupu a dobře promícháme. Přikryjeme poklicí a necháme vše změknout (asi 10 minut)

  4. Játrová pánev skvěle chutná s hranolky, brambory i rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!