Kedlubnový salát s křenem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks jablko
5 ks kedlubna
1 lžíce křen
zálivka
cukr
1 lžička olej
sůl
2 lžíce voda
1-2 lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme. Jablko omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců. Měsíčky jablek nastrouháme tak, že nám zůstane slupka v prstech - dužinou ke struhadlu. Jablka i kedlubny nastrouháme nahrubo.

  2. Křen oloupeme a nastrouháme najemno. Připravíme si zálivku. Do vody přidáme olej, citronovou šťávu a podle chuti cukr a sůl.

  3. Jablka promícháme s křenem a kedlubnami. Salát zalijeme zálivkou a necháme asi 20 minut rozležet.

  4. Kedlubnový salát s křenem podáváme vychlazený. Hodí se k masitým jídlům nebo jako lehká pikantní svačina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!