Kedlubny po maďarsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 dl vývar 1 ks cibule 6 ks kedlubna 25 g žampiony 1 lžička mletá sladká paprika podle chuti slanina sůl podle potřeby hladká mouka
Postup Kedlubny po maďarsku recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupané kedlubny nakrájíme na větší kostky a uvaříme je do poloměkka v osolené vodě. Povařené kedlubny scedíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme. Slaninu nakrájíme na malé kostky.
Slaninu nakrájenou na malé kostky rozškvaříme a pak v ní zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme utřený česnek, zasypeme moukou, osmahneme a postupně podléváme studeným vývarem. Okořeníme paprikou a osolíme. Žampiony nakrájené na plátky přidáme k zelenině a vaříme za občasného míchání asi 15 minut. Hustou paprikovou omáčku nalijeme na uvařené kedlubny a v omáčce je doměkka podusíme
Kedlubny po maďarsku podáváme s novými brambory.