Kedlubny po maďarsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 dl vývar
1 ks cibule
6 ks kedlubna
25 g žampiony
1 lžička mletá sladká paprika
podle chuti
slanina
sůl
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané kedlubny nakrájíme na větší kostky a uvaříme je do poloměkka v osolené vodě. Povařené kedlubny scedíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme. Slaninu nakrájíme na malé kostky.

  2. Slaninu nakrájenou na malé kostky rozškvaříme a pak v ní zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme utřený česnek, zasypeme moukou, osmahneme a postupně podléváme studeným vývarem. Okořeníme paprikou a osolíme. Žampiony nakrájené na plátky přidáme k zelenině a vaříme za občasného míchání asi 15 minut. Hustou paprikovou omáčku nalijeme na uvařené kedlubny a v omáčce je doměkka podusíme

  3. Kedlubny po maďarsku podáváme s novými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!