Rychlé kedlubny na smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžičky cukr 1 lžička sůl 1 plátek máslo 1 lžička ocet 2 dl voda 600 g kedlubna 1 dl smetana ke šlehání 3 lžíce hotová světlá jíška
Postup Rychlé kedlubny na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do kastrolu, přidáme asi 2 dl vody, sůl a podusíme skoro doměkka. Kedlubny zahustíme instantní jíškou a asi 3 minuty povaříme. Vmícháme smetanu ke šlehání a necháme přejít varem
Odstavené kedlubny na smetaně dochutíme solí, cukrem a octem. Na zjemnění přidáme tenký plátek másla, ale nemusí být
Jako přílohu ke kedlubnám na smetaně jsem měla vařené brambory a hovězí maso. Pro rychlejší přípravu lze maso nahradit vařenými vejci.