Klasický hovězí Stroganov recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 1 lžička ocet 4 ks cibule 2 lžíce olivový olej 250 cl kysaná smetana 5 lžic plnotučná hořčice 125 cl masový vývar 1 lžička citronová šťáva 500 g hovězí svíčková podle potřeby sůl podle chuti mletý černý pepř
Postup Klasický hovězí Stroganov recept
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme maso na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Zahřejeme olej a hovězí nudličky po všech stranách zprudka opečeme. Raději ve dvou porcích. Vyjmeme je, přidáme máslo a cibuli a za stálého míchání opečeme dozlatova. Směs zaprášíme moukou a snížíme teplotu. Vmícháme vývar, hořčici a citronovou šťávu, vyšleháme a svaříme v hustou omáčku. Nakonec přidáme smetanu, maso a lehce vše prohřejeme. Klasický hovězí Stroganov okořeníme podle chuti.
Klasický hovězí Stroganov podáváme s plátky na másle osmahnutých žampionů, pečenými brambory a míchaným salátem.