Klasický hovězí Stroganov recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 lžička ocet
4 ks cibule
2 lžíce olivový olej
250 cl kysaná smetana
5 lžic plnotučná hořčice
125 cl masový vývar
1 lžička citronová šťáva
500 g hovězí svíčková
podle potřeby
sůl
podle chuti
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme maso na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Zahřejeme olej a hovězí nudličky po všech stranách zprudka opečeme. Raději ve dvou porcích. Vyjmeme je, přidáme máslo a cibuli a za stálého míchání opečeme dozlatova. Směs zaprášíme moukou a snížíme teplotu. Vmícháme vývar, hořčici a citronovou šťávu, vyšleháme a svaříme v hustou omáčku. Nakonec přidáme smetanu, maso a lehce vše prohřejeme. Klasický hovězí Stroganov okořeníme podle chuti.

  3. Klasický hovězí Stroganov podáváme s plátky na másle osmahnutých žampionů, pečenými brambory a míchaným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!