Vánoční ježci recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 ks vejce 100 g máslo 200 g tuk kokos 50 g cukr krupice ořechy 50 g čokoláda na vaření 350 g hladká mouka
Postup Vánoční ježci
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, tuku, cukru a vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme je na menší kousky. Do každého dílku zabalíme kousek ořechu (např. vlašského, lískového nebo i mandle) a tvarujeme ježky - doporučuji dělat menší a kulaté ježky se zvednutými čumáčky, jelikož se těsto při pečení trochu rozlije
Ježky pečeme cca 15 minut, dokud ježci nezrůžoví, při 160 °C. Po upečení necháme ježky vychladnout
Rozpustíme si čokoládu. Tělíčka ježků potřeme čokoládou a posypeme kokosem. Zbytkem čokolády malujeme ježkům očička a čumáčky
Lepší je nechat vánoční ježky nějakou dobu odležet.