Klasický květákový mozeček recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
3 ks cibule
1 ks květák
2 lžíce olej na smažení
4 porce vařené brambory
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu, až začne vřít, vložíme květák nakrájený na růžičky, vaříme maximálně 10 minut

  2. Po uvaření vodu slijeme a květák necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme na drobno cibulku. Květák rozmačkáme v hrnci, třeba vidličkou

  3. Na pánvi nebo v hrnci osmahneme cibulku dozlatova a na cibulku nasypeme rozmačkaný květák. Přidáme vejce, sůl, pepř a vše necháme za občasného míchání spojit

  4. Květákový mozeček podáváme s vařeným bramborem a okurkovým salátem

  5. Poznámka: Krom pepře a soli můžeme přidat také drcený kmín.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!