Masový vývar se zelím Pak choi recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 1/4 ks celer 1 - 2 ks mrkev 1 ks petržel 1 ks bobkový list 25 - 30 g čerstvý zázvor 500 g přední hovězí maso 8 kuliček celý černý pepř 2 - 3 ks jarní cibulka s natí 4 kuličky celé nové koření chilli vločky 2 ks zelí Pak choi
Postup Masový vývar se zelím Pak choi
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso omyjeme, cibuli a česnek oloupeme a kořenovou zeleninu (celer, mrkev a petržel) očistíme. Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky. Poté vše vložíme do většího hrnce, zalijeme asi 2 l vody, osolíme, přidáme koření (bobkový list, celý černý pepř a nové koření) a přivedeme k varu. Maso vaříme zvolna, dokud nebude zcela měkké. Mezitím rozebereme zelí Pak choi na jednotlivé listy, které omyjeme a překrájíme na nudličky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka
Měkké maso vyjmeme z vývaru a natrháme na kousky. Vývar scedíme do jiného hrnce, ochutíme chilli vločkami, přivedeme k varu a přidáme nakrájené zelí Pak choi. Zeleninu krátce povaříme doměkka a odstavíme z tepla. Nakonec vmícháme jarní cibulku, na kolečka nakrájenou mrkev a vývar se zeleninou podle chuti přisolíme
Vařené hovězí maso rozdělíme na porce, přelijeme horkým masovým vývarem se zeleninou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je bageta. Chceme-li mít polévku se zelím Pak choi sytější, můžeme do vývaru zavařit jasmínovou rýži a pokrm podávat jako samostatný chod (třeba k večeři).