Špagety s květákem a masovými koulemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
3 lžíce jogurt
2 lžíce solamyl
1/2 ks květák
400 g špagety
strouhaný parmazán
250 ml zakysaná smetana
4 lžíce citronová šťáva
mletý černý pepř
1 ks čerstvá chilli paprička
4 - 5 lžic čerstvá pažitka
400 g michané mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené a okmínované vodě doměkka. Chilli papričku očistíme, zbavíme jadérek a jemně usekáme. Zakysanou smetanu promícháme s citronovou šťávou a usekanou pažitkou. Oloupaný česnek prolisujeme

  2. Připravíme si masové koule. Do mletého masa vmícháme prolisovaný česnek, vejce, jogurt a solamyl. Směs osolíme, opepříme a necháme asi 20 minut rozležet. Z odleželého masa mokrýma rukama tvoříme koule o velikosti vlašského ořechu, které pozvolna opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Masové kuličky vyjmeme a uchováme na teple

  3. Ve výpeku krátce orestujeme nakrájenou chilli papričku, vmícháme uvařené špagety a růžičky květáku, vše přelijeme ochucenou zakysanou smetanou, podle potřeby zředíme vývarem z květáku a prohřejeme

  4. Masové koule rozdělíme na porce, na ně navršíme špagety s květákem a omáčkou. K pokrmu podáváme zvlášť na posypání strouhaný sýr parmazán.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!