Thajská kuřecí směs s červenou kari pastou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 svazeček bazalka
300 g kuřecí maso
2 lžíce rybí omáčka
200 ml kokosové mléko
1 ks šalotka nebo bambusové výhonky
1 balíček červená kari pasta (50g)
1 ks zelená chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso očistíme, omyjeme, osušíme a na nakrájíme na kostičky

  2. Na rozpálený olej dáme červenou kari pastu. Za stálého míchání ji restujeme asi 2 minuty, dokud se z ní neuvolní aroma. Přidáme kokosové mléko, rybí omáčku a provaříme

  3. Pak vložíme kuřecí maso a vaříme doměkka. Nakonec přidáme bambusové výhonky nebo nakrájenou šalotku

  4. Podáváme ozdobené lístky bazalky a zelenou chilli papričkou s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!