Thajské kuličky s pikantní omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 lžičky cukr 3 stroužky česnek 2 lžíce olej 1 - 2 lžíce solamyl 2 lžíce solamyl 2 lžičky solamyl 1/2 ks cibule 1 ks cibule 2 lžíce sójová omáčka 2 lžíce sójová omáčka olej na smažení 500 g mleté maso 1 lžíce vinný ocet 250 ml hovězí vývar 1 lžička mletý zázvor mletý zázvor mletý černý pepř wei su
Postup Thajské kuličky s pikantní omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Polovinu oloupané cibule nasekáme co nejjemněji. Celou cibuli nasekáme najemno. Cibule nemícháme. Česnek oloupeme a nasekáme
V míse propracujeme mleté maso se sójovou omáčkou. Vmícháme cibuli, zázvor, pepř, sůl, solamyl a důkladně propracujeme. Pak hmotu necháme uležet
V kastrůlku rozehřejeme olej a vsypeme cibuli. Smažíme ji dozlatova. Pak přidáme česnek, krátce osmahneme a vlijeme sójovou omáčku, ocet a přidáme cukr. Vše orestujeme, zalijeme vývarem a necháme provařit
Zatím si z masa vytvarujeme kuličky, které lehce obalíme v solamylu. V pánvi rozehřejeme olej a kuličky v něm zprudka smažíme ze všech stran 10 - 15 minut. Thajské kuličky by měly být zlatavě hnědé. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě, provaříme a případně dochutíme
Thajské masové kuličky podáváme s rýží a přeléváme je pikantní omáčkou. Ihned podáváme.