Vepřové kousky s fazolkami na thajském kari recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 50 - 100 ml vývar 1 ks limetka 1 lžíce olivový olej 1 lžíce čerstvý zázvor 1 lžíce rybí omáčka čerstvý koriandr 600 g vepřová kýta 200 g bambusové výhonky 1/2 balíčku široké rýžové nudle 250 g zelené fazolové lusky 1/2 - 1 lžičky třtinový cukr 2 - 3 lžíce thajská červená kari pasta 300 ml kokosové méko
Postup Vepřové kousky s fazolkami na thajském kari
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Fazolové lusky očistíme a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Pak je slijeme a ihned vložíme do ledové vody, aby neztratily svoji barvu. Limetku omyjeme, osušíme a kůru nastrouháme. Okapané bambusové výhonky pokrájíme. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Podle návodu na obalu si připravíme široké rýžové nudle
Na rozpáleném oleji krátce orestujeme červenou kari pastu s nastrouhaným zázvorem. Pak přidáme maso, které zprudka za stálého míchání opečeme a podlijeme vývarem. Teplotu zmírníme a vše podusíme doměkka. K měkkému masu přidáme rybí omáčku, cukr, kokosové mléko, bambusové výhonky, limetkovou kůru a okapané fazolové lusky. Za stálého míchání povaříme 3 - 5 minut a podle potřeby dochutíme solí a čerstvými bylinkami
Vepřové kousky se zelenými fazolkami na thajském kari podáváme s rýžovými nudlemi.