Vepřové kousky s fazolkami na thajském kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 - 100 ml vývar
1 ks limetka
1 lžíce olivový olej
1 lžíce čerstvý zázvor
1 lžíce rybí omáčka
čerstvý koriandr
600 g vepřová kýta
200 g bambusové výhonky
1/2 balíčku široké rýžové nudle
250 g zelené fazolové lusky
1/2 - 1 lžičky třtinový cukr
2 - 3 lžíce thajská červená kari pasta
300 ml kokosové méko

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Fazolové lusky očistíme a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Pak je slijeme a ihned vložíme do ledové vody, aby neztratily svoji barvu. Limetku omyjeme, osušíme a kůru nastrouháme. Okapané bambusové výhonky pokrájíme. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Podle návodu na obalu si připravíme široké rýžové nudle

  2. Na rozpáleném oleji krátce orestujeme červenou kari pastu s nastrouhaným zázvorem. Pak přidáme maso, které zprudka za stálého míchání opečeme a podlijeme vývarem. Teplotu zmírníme a vše podusíme doměkka. K měkkému masu přidáme rybí omáčku, cukr, kokosové mléko, bambusové výhonky, limetkovou kůru a okapané fazolové lusky. Za stálého míchání povaříme 3 - 5 minut a podle potřeby dochutíme solí a čerstvými bylinkami

  3. Vepřové kousky se zelenými fazolkami na thajském kari podáváme s rýžovými nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!