Klobása v županu recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 ks cibule niva 1 balíček listové těsto červená paprika telecí párek nebo klobása
Postup Klobása v županu
Postup přípravy receptu
-
Silný telecí párek nebo měkčí klobásu vysvlékneme z plastového obalu a podélně rozkrojíme na dva díly. Mezi díly vložíme cibuli nakrájenou na půlměsíčky asi 5 až 10 mm silné (podle chuti). Na cibuli položíme na proužky (10 mm silné a široké asi 15 mm) nakrájenou nivu. Na nivu položíme na proužky nakrájenou červenou papriku bez jader nebo čerstvou rozpůlenou feferonku i s jádry. Záleží, pro jakou příležitost je tato pochoutka určen, kdo ji bude konzumovat. Konzumaci s feferonkou nedoporučuji dětským strávníkům! Takto vyplněné díly párku či klobásy spojíme párátky (já dávám dvě)
Listové těsto rozválíme na plát silný cca 3 - 5 mm a dlouhý tak 40 - 50 cm. Délka závisí na síle párku či klobásy. Z plátu si nakrájíme proužky široké asi 2 - 3 cm. Počet proužků musí odpovídat počtu párků či klobásy
Nyní připravené párky zabalíme do proužků listového těsta. Budou-li při balení překážet párátka, tak je můžeme opatrně vyndat a ihned párek zabalit. Po zabalení dáme na pekáček vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě cca na 220 °C po dobu cca 20 - 30 minut, a to podle barvy listového těsta, měla by být krásně zlatavá
Ke konzumaci klobásek v županu doporučuji dobře vychlazený pivní mok a hlavně dobrou společnost. Určitě bude všem chutnat.