Vinná klobása v trojobalu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 - 2 ks vejce strouhanka 3/4 kg vinná klobása hladká mouka bramborová kaše kysané zelí
Postup Vinná klobása v trojobalu
Postup přípravy receptu
-
Vinnou klobásu rozdělíme na díly asi 25 cm dlouhé. Každý z nich zamotáme do tvaru šnečka a napíchneme na zašpičatělou špejli nebo kovovou jehlu na špízy
„Šneky“ z klobásy obalíme v hladké mouce, potom v rozkvedlaném vajíčku, nakonec ve strouhance. Obalené je smažíme na másle, či oleji, z obou stran, dokud není obal ze strouhanky růžový a křupavý
Vinnou klobásu v trojobalu podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory. Můžeme doplnit i uvařeným kysaným zelím.