Filé na pórku s vejcem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 - 4 ks vejce
tymián
1 ks pórek
pórek
6 kostek filé z tresky
olivový olej
mletá sladká paprika
mletý barevný pepř
drcený barevný pepř
koření na ryby
50 g strouhaný eidam
1/2 balíčku camembert
křenová hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Filé necháme rozmrazit. Větší kus pórku očistíme a nakrájíme na kolečka. Každou kostku potřeme z jedné strany speciální směsí hořčice s křenem a tutéž stranu posypeme tymiánem a kořením na ryby

  2. Na hlubší pánvi rozpálíme olivový olej, vhodíme pórek a necháme ho "zatáhnout". Poté vložíme filé - okořeněnou stranou na dno. Necháme dusit, vzápětí posypeme i druhou stranu - tentokrát drceným pepřem a kořením na ryby. Po chvíli otočíme. Opakujeme několikrát, můžeme přisypat trochu koření i do výpeku, zejména tymián. Můžeme i znovu potřít hořčicí, řídíme se vlastní chutí. Chvíli podusíme, stačí 10 - 15 minut. Šťáva by měla být téměř vypečená

  3. Během přípravy filé, zvládneme přichystat i přílohu - vejce zasypaná sýrem. Na teflonovou pánev s trochou olivového oleje rozklepneme všechna vejce, posolíme, posypeme mletým pepřem a mletou paprikou. Necháme zatuhnout a těsně před dokončením posypeme strouhaným sýrem a nakrájeným camembertem. Necháme při mírném ohni roztát - přikryjeme pokličkou

  4. Filé na pórku servírujeme ihned, naporcujeme vejce i filé. Ozdobíme čerstvě nakrájeným pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!