Kmínová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce petrželka 1 ks celer 2 lžíce sádlo 4 lžíce voda 1 ks mrkev 3 lžíce hladká mouka 3 lžíce polohrubá mouka 2 lžíce mletý kmín mletý černý pepř 1 ks zeleninový bujon polévkové koření
Postup Kmínová polévka
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěníme kmín, přidáme strouhanou mrkev a celer a chvíli pražíme. Přidáme hladkou mouku a dál pražíme. Pak přilijeme vodu, vložíme zeleninový bujon a podle chuti osolíme
Kmínovou polévku vaříme do změknutí zeleniny
Mezitím si připravíme kapání - žloutek, polohrubá mouka, voda a sůl. Vše vložíme do hrnečku a rozkvedláme. Kapání vlijeme do vařící polévky a dobře rozmícháme
Hotovou kmínovou polévku můžeme dochutit pepřem, polévkovým kořením a ozdobit pažitkou nebo petrželkou. Zeleninu je možné připravit si předem, zamrazit a použít jako základ do různých polévek. Kmín je vhodná ingredience do stravy kojících matek, snižuje bolesti bříška kojenců.