Kmínová vepřová pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

800 g vepřová pečeně
voda nebo vývar
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso podle potřeby očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Maso částečně odřízneme od kosti. Pak je osolíme a okořeníme drceným kmínem.

  2. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a pečeni na něm ze všech stran zprudka orestujeme.

  3. Troubu předehřejeme na 250 °C. Maso vložíme do pekáčku, podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme 15 - 20 minut. Pak teplotu snížíme asi na 180 °C a pečeme doměkka. Podle potřeby pečeni přeléváme výpekem a podléváme horkou vodou.

  4. Kmínovou vepřovou pečeni podáváme horkou. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo knedlíky. Kmínovou pečeni můžeme doplnit zelím nebo špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!