Kmínová vepřová pečeně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 800 g vepřová pečeně voda nebo vývar podle chuti sůl drcený kmín mletý černý pepř
Postup Kmínová vepřová pečeně recept
Postup přípravy receptu
-
Maso podle potřeby očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Maso částečně odřízneme od kosti. Pak je osolíme a okořeníme drceným kmínem.
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a pečeni na něm ze všech stran zprudka orestujeme.
Troubu předehřejeme na 250 °C. Maso vložíme do pekáčku, podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme 15 - 20 minut. Pak teplotu snížíme asi na 180 °C a pečeme doměkka. Podle potřeby pečeni přeléváme výpekem a podléváme horkou vodou.
Kmínovou vepřovou pečeni podáváme horkou. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo knedlíky. Kmínovou pečeni můžeme doplnit zelím nebo špenátem.