Kmínový chléb z těsta z domácí pekárny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2,5 lžičky sůl
1 lžíce ocet
400 ml voda
700 g mouka hladká
1 lžíce cukr krystal
2 lžičky drcený kmín
1 balíček sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. V hrnku si svaříme 400 ml vody se 2 lžičkami drceného kmínu, 2,5 lžičky soli,1 lžící octa a necháme vychladnout

  2. Do pekárny dáme svařené zchladlé suroviny, potom přidáme mouku,do jednoho rohu cukr a nahoru důlek a do důlku kvasnice a přihrneme

  3. Zapneme program č.7 (příprava těsta) a čekáme až nakyne. Potom těsto opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřený jemně olejem a posypaný moukou

  4. Prvních asi 15 minut pečeme na 250 °C potom stáhneme teplotu na 50° C a kmínový chléb pečeme další cca 1 hodinu

  5. Za dobu pečení kmínový chléb asi 2x potřeme osolenou vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!