Kmínový chléb z těsta z domácí pekárny recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2,5 lžičky sůl 1 lžíce ocet 400 ml voda 700 g mouka hladká 1 lžíce cukr krystal 2 lžičky drcený kmín 1 balíček sušené droždí
Postup Kmínový chléb z těsta z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
V hrnku si svaříme 400 ml vody se 2 lžičkami drceného kmínu, 2,5 lžičky soli,1 lžící octa a necháme vychladnout
Do pekárny dáme svařené zchladlé suroviny, potom přidáme mouku,do jednoho rohu cukr a nahoru důlek a do důlku kvasnice a přihrneme
Zapneme program č.7 (příprava těsta) a čekáme až nakyne. Potom těsto opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřený jemně olejem a posypaný moukou
Prvních asi 15 minut pečeme na 250 °C potom stáhneme teplotu na 50° C a kmínový chléb pečeme další cca 1 hodinu
Za dobu pečení kmínový chléb asi 2x potřeme osolenou vodou.