Kmínový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 lžička cukr moučka
500 ml vlažná voda
2 lžíce červený vinný ocet
2 lžíce rostlinný olej
450 g chlebová pšeničná mouka
7 g sušené droždí
1 lžíce celý kmín
250 g žitná chlebová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience vložíme do nádoby v pekárně od tekutých po suché. Do středu mouky utvoříme důlek a do něj vsypeme kvasnice. Důlek zahrneme. Na jednu stranu dáme sůl a na druhou cukr. Po zaznění zvukového signálu přidáme kmín.

  2. V pekárně zapneme program "základní", velikost velký a kůrka tmavá.

  3. Po upečení kmínový pšenično-žitný chléb vyjmeme a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.

  4. Kmínový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!