Kmínový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 1 lžička cukr moučka 500 ml vlažná voda 2 lžíce červený vinný ocet 2 lžíce rostlinný olej 450 g chlebová pšeničná mouka 7 g sušené droždí 1 lžíce celý kmín 250 g žitná chlebová mouka
Postup Kmínový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny recept
Postup přípravy receptu
-
Ingredience vložíme do nádoby v pekárně od tekutých po suché. Do středu mouky utvoříme důlek a do něj vsypeme kvasnice. Důlek zahrneme. Na jednu stranu dáme sůl a na druhou cukr. Po zaznění zvukového signálu přidáme kmín.
V pekárně zapneme program "základní", velikost velký a kůrka tmavá.
Po upečení kmínový pšenično-žitný chléb vyjmeme a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
Kmínový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny podáváme podle chuti.