Knedlo, zelo, vepřo recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 3 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 500 g brambory 1 ks cibule kmín sádlo voda 1 hlávka zelí 2 kostky masox hrubá mouka 750 g vepřová kýta 2 hrnky dětská krupička
Postup Knedlo, zelo, vepřo
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme. Přidáme sůl, vejce, krupičku a hrubou mouku. Těsto musí být vláčné, ale nesmí se lepit, aby se knedlíky nerozvařily. Vytvarujeme 2 šišky, které vaříme ve vroucí vodě 25 minut. Poté krájíme na kolečka
Zelí nakrouháme, dáme do kastrolu, posypeme kmínem, osolíme, přidáme masox a zalijeme vodou. Dusíme zhruba 20 minut do změknutí. Cibulku pokrájíme na drobné kostičky a osmahneme dozlatova na trošce sádla. Přidáme k zelí. Ochutíme cukrem
Vepřové pokrájíme na kostky, dáme do pekáčku, posypeme kmínem, osolíme, přidáme cibulku pokrájenou nadrobno a česnek pokrájený na plátky. Vše zalijeme vodou a přidáme 2 kostky masoxu. Vepřové pečeme v troubě při 180 °C asi hodinku
Knedlo, zelo, vepřo ihned podáváme.