Knedlo, zelo, vepřo recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
3 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
500 g brambory
1 ks cibule
kmín
sádlo
voda
1 hlávka zelí
2 kostky masox
hrubá mouka
750 g vepřová kýta
2 hrnky dětská krupička

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme. Přidáme sůl, vejce, krupičku a hrubou mouku. Těsto musí být vláčné, ale nesmí se lepit, aby se knedlíky nerozvařily. Vytvarujeme 2 šišky, které vaříme ve vroucí vodě 25 minut. Poté krájíme na kolečka

  2. Zelí nakrouháme, dáme do kastrolu, posypeme kmínem, osolíme, přidáme masox a zalijeme vodou. Dusíme zhruba 20 minut do změknutí. Cibulku pokrájíme na drobné kostičky a osmahneme dozlatova na trošce sádla. Přidáme k zelí. Ochutíme cukrem

  3. Vepřové pokrájíme na kostky, dáme do pekáčku, posypeme kmínem, osolíme, přidáme cibulku pokrájenou nadrobno a česnek pokrájený na plátky. Vše zalijeme vodou a přidáme 2 kostky masoxu. Vepřové pečeme v troubě při 180 °C asi hodinku

  4. Knedlo, zelo, vepřo ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!