Koblížky s omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 ks cibule 1 lžíce mouka 2 ks žemle 40 dkg mleté maso 1 hrnek smetana na vaření 20 dkg hříbky nebo žampiony podle chuti sůl vegeta sušený rozmarýn omáčka máslo podle potřeby strouhanka mléko tuk na smažení
Postup Koblížky s omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso osolíme, okořeníme rozmarýnem, přidáme v mléce rozmočené a rozdrobené žemle a trochu strouhanky. Z masové hmoty děláme malé koule, které zvolna smažíme v rozpáleném tuku.
Zatím si připravíme houbovou omáčku. Na másle osmahneme cibuli, přidáme pokrájené hříbky, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Hříbky zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou a omáčku provaříme. Podle chuti přidáme vegetu a sůl.
Do hotové omáčky vložíme usmažené masové koblížky. Koblížky s omáčkou podáváme s těstovinami.