Koblížky s omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks cibule
1 lžíce mouka
2 ks žemle
40 dkg mleté maso
1 hrnek smetana na vaření
20 dkg hříbky nebo žampiony
podle chuti
sůl
vegeta
sušený rozmarýn
omáčka
máslo
podle potřeby
strouhanka
mléko
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme, okořeníme rozmarýnem, přidáme v mléce rozmočené a rozdrobené žemle a trochu strouhanky. Z masové hmoty děláme malé koule, které zvolna smažíme v rozpáleném tuku.

  2. Zatím si připravíme houbovou omáčku. Na másle osmahneme cibuli, přidáme pokrájené hříbky, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Hříbky zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou a omáčku provaříme. Podle chuti přidáme vegetu a sůl.

  3. Do hotové omáčky vložíme usmažené masové koblížky. Koblížky s omáčkou podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!