Kokosák recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks máslo 4 ks žloutek 5 lžic voda 9 ks bílek 20 dkg kokos 1 balíček čokoláda na vaření 30 dkg cukr moučka 4 lžíce cukr krystal 8 dkg hrubá mouka tuk na vymazání 2 lžíce kakaový prášek mouka na vysypání
Postup Kokosák
Postup přípravy receptu
-
Na těsto nejdříve ušleháme bílky. Ke sněhu přidáme cukr, ještě chvíli šleháme. Pak opatrně vmícháme kokos a mouku. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme
Krém: Vodu společně s kakaem a cukrem dáme do kastrůlku, povaříme a necháme vychladit. Do vychladlé hmoty vmícháme celé máslo a 4 žloutky. Krém vyšleháme dohladka
Na vychladlé těsto dáme vrstvu krému, vložíme do lednice a necháme dobře zatuhnout. Na závěr kokosák polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření a opět dáme do chladu
Při podávání krájíme kokosák na řezy.