Kokosky v čokoládě recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 30 g cukr 1 ks vejce 100 g máslo marmeláda 3 lžíce kakao 3 ks bílek 100 g cukr krupice 100 g kokos strouhaný čokoláda na vaření 100 g cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 300 g hladká mouka 1 lžíce meruňková marmeláda 200 g tuk (Hera)
Postup Kokosky v čokoládě
Postup přípravy receptu
-
Máslo smícháme s moukou a cukrem. Přidáme vejce a vanilkový cukr a vše řádně propracujeme na hladké, vláčné těsto, které necháme alespoň hodinu v chladničce. Pak těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj kolečka o velikosti asi 5 cm. Pečeme na 200°C asi 12 minut
Bílky a cukr krupici dáme do misky a v horké vodní lázni mícháme 10 minut, až se cukr rozpustí. Odstavíme, přidáme marmeládu, kokos a šleháme do vychladnutí. Z těsta nastříkáme na plech kokosky. Pečeme (sušíme) v troubě na 130°C asi 45 minut
Ušleháme máslo s cukrem, přidáme kakao. Krémem potřeme korpusy, doprostřed dáme trochu marmelády a přikryjeme kokoskou. Spodní polovinu cukroví namáčíme v čokoládě
Vše nám vystačí zhruba na 30 až 40 kousků cukroví.