Kokosová pohádka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

hrubá mouka na vysypání
sádlo na vymazání
krém
25 dkg máslo
7 ks žloutek
6 lžic mléko
6 lžic mletý cukr
20 dkg mletý cukr
6 lžiček kvalitní kakao
těsto
35 dkg cukr krupice
5 dkg hladká mouka
25 dkg strouhaný kokos
5 dkg hrubá mouka
7 ks bílek na sníh
poleva
hořké kakao
10 dkg 100% tuk
10 dkg hořká čokoláda (i na vaření)

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme tuhý sníh z bílků, zašleháme cukr. Vmícháme kokos a oba druhy mouky. Pečeme na sádlem vymazaném, hrubou moukou vysypaném plechu, v předehřáté troubě dorůžova. Můžeme péci i na pečícím papíru, nejlépe pomaštěném.

  2. Necháme chladnout, mezitím připravíme nugátovou vrstvu. Utřeme máslo s mletým cukrem do pěny, odložíme. V páře nad hrncem s vařící vodou šleháme do zhoustnutí žloutky, mléko, mletý cukr, kakao. Až krém zhoustne, dáme mísu bokem a šleháme dál do vychladnutí. Musí úplně vychladnout, aby se přidávané utřené máslo nerozpouštělo. Teď po troškách přidáváme do žloutkového krému utřené máslo a stále šleháme, aby se krém nesrazil.

  3. Hladký krém natřeme na úplně vychladlý kokosový korpus a dáme do chladna (na balkon, do ledničky, nugát musí úplně ztuhnout.) Rozpustíme čokoládu a 100%tuk, přidáme kakao a rozmícháme na hladkou polevu. Poleva musí být tekutá, aby se dobře a rychle roztékala po nugátu, ale ne úplně horká, aby ho nerozpouštěla. Opět dáme co nejrychleji tuhnout do chladna. Krájí se na malé jednohubkové řezy cca 3x4 cm, máme dvě možnosti. Buď naznačíme řezy na ještě měkké čokoládové polevě a po ztuhnutí dokrojíme, nebo krájíme až po ztuhnutí nožem nahřátým v horké vodě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!