Kokosové řezy s čokoládovým krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

200 ml olej
4 ks vejce
250 g máslo
400 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
150 g cukr moučka
300 ml cukr moučka
několik kapka vodka
1 balíček vanilkový cukr
100 g strouhaný kokos
1 lžíce strouhaný kokos
4 lžíce polohrubá mouka
7 lžic polohrubá mouka
čokoládový krém

Postup přípravy receptu

  1. Ve šlehači připravíme důkladným vyšleháním těsto ze všech ingreiencí, nalijeme jej do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného plechu a na 170°C v předehřáté troubě upečeme do růžova (asi 15 až 20 minut)

  2. Mléko s moukou svaříme na kaši a necháme vychladnout. Do vychladlé kaše všleháme cukry, vodku a na kousky pokrájené máslo. Vznikne nám hladký krém, do kterého už jen lžící vmícháme lehce kokos

  3. Na vychladlý korpus rozetřeme čokoládový krém, na ten opatrně navrstvíme bílý krém. Vršek uhladíme, posypeme kokosem, který jemně zatlačíme do bílé vrstvy

  4. Dáme ztuhnout do lednice, nakrájíme na řezy a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!