Koláč o páté recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 8 lžic olej 250 ml mléko 0 ks citron 6 lžic cukr krupice 250 g polohrubá mouka 0 balíčků kypřící prášek do pečiva drobenka 1 lžíce máslo 7 lžic polohrubá mouka krém 250 ml mléko 0 ks citron 2 lžíce cukr krupice 1 kelímek bílý jogurt 0 balíčků vanilkový pudinkový prášek podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Koláč o páté recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme olej, cukr, polohrubou mouku, mléko, trochu prášku do pečiva a šťávu z poloviny citronu. Vše dobře promícháme a těsto je hotové.
Krém připravíme následovně: Do hrnce dáme 250 ml mléka, cukr, šťávu z poloviny citronu a půl sáčku vanilkového pudinku. Vše promícháme a dáme vařit. Vaříme, dokud vše dostatečně nezhoustne. Když je pudink hotový, tak k němu přidáme kelímek jogurtu a promícháme. Drobenku si uděláme z másla a polohrubé mouky.
Do tukem vymazané a moukou vysypané formy na koláč dáme nejprve těsto. Formu s těstem vložíme na 5 minut do rozehřáté trouby, potom vytáhneme a na těsto rozprostřeme pudinkovou směs, posypeme drobenkou a dáme péct. Pečeme, dokud se těsto nelepí a drobenka je dozlatova. Místo drobenky můžeme koláč polít rozpuštěnou čokoládou.
Koláč o páté po vychladnutí nakrájíme a podáváme k odpolední kávě nebo čaji.