Koláč Pohoří recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
těsto
6 ks vejce
250 ml voda
150 g ztužený tuk
150 g polohrubá mouka
krém
250 g máslo
1 lžíce rum
4 ks žloutek
500 ml mléko
150 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
150 g hladká mouka
4-5 lžic nutela
poleva
1 ks čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit tuk s vodou. Když začne voda bublat, přisypeme za stálého míchání mouku a uvaříme hustou lesklou bílou kaši. Dáváme pozor, aby nám nevznikly žmolky. Kaši vychladíme.

  2. Do vychladlé kaše postupně vmícháme jedno vejce za druhým tak, aby se vše spojilo. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a rukou ho roztlačujeme na dobře vymazaný plech. Dáváme pozor, aby při roztlačování nevznikly na těstě dírky, jinak by se při pečení nevytvořily vlnky. Pohoří pečeme v předehřáté troubě na 220 °C, asi 10 - 15 minut dorůžova a vychladíme.

  3. Zatím si připravíme krém. Z mléka, vanilkového cukru, žloutků a mouky uvaříme hustou kaši, vychladíme ji. Z kaše, hery, cukru, nutely a podle chuti i rumu vyšleháme krém.

  4. Na první plát natřeme krém a přiložíme druhým plátem. Pohoří přelijeme čokoládovou polevou, může být i citronová. Koláč Pohoří necháme ztuhnout.

  5. Nakonec koláč Pohoří nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!