Koláč Pohoří recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr těsto 6 ks vejce 250 ml voda 150 g ztužený tuk 150 g polohrubá mouka krém 250 g máslo 1 lžíce rum 4 ks žloutek 500 ml mléko 150 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 150 g hladká mouka 4-5 lžic nutela poleva 1 ks čokoládová poleva
Postup Koláč Pohoří recept
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme vařit tuk s vodou. Když začne voda bublat, přisypeme za stálého míchání mouku a uvaříme hustou lesklou bílou kaši. Dáváme pozor, aby nám nevznikly žmolky. Kaši vychladíme.
Do vychladlé kaše postupně vmícháme jedno vejce za druhým tak, aby se vše spojilo. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a rukou ho roztlačujeme na dobře vymazaný plech. Dáváme pozor, aby při roztlačování nevznikly na těstě dírky, jinak by se při pečení nevytvořily vlnky. Pohoří pečeme v předehřáté troubě na 220 °C, asi 10 - 15 minut dorůžova a vychladíme.
Zatím si připravíme krém. Z mléka, vanilkového cukru, žloutků a mouky uvaříme hustou kaši, vychladíme ji. Z kaše, hery, cukru, nutely a podle chuti i rumu vyšleháme krém.
Na první plát natřeme krém a přiložíme druhým plátem. Pohoří přelijeme čokoládovou polevou, může být i citronová. Koláč Pohoří necháme ztuhnout.
Nakonec koláč Pohoří nakrájíme a můžeme podávat.