Koňakové věnečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 150 g máslo 2-3 lžíce koňak 100 g cukr moučka 250 g hladká mouka 50 g vlašské ořechy
Postup Koňakové věnečky recept
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutek od bílku. Z mouky, másla, cukru, koňaku a žloutku vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie a uložíme na hodinu do lednice.
Vlašské ořechy nasekáme nadrobno. Vychlazené těsto vyválíme na plát asi 1 cm silný a s pomocí vykrajovacích koleček s menším a větším průměrem vykrajujeme věnečky. Každý věneček potřeme bílkem a posypeme sekanými ořechy. Koňakové věnečky pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C.
Upečené koňakové věnečky slepíme podle chuti krémem nebo marmeládou.