Kořeněné jablečné pyré recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kg jablko
1 ks badyán
1 ks celá skořice
1 špetka sušený zázvor
podle chuti
třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Jablka nakrájíme na menší kousky, podlijeme trochou vody a přidáme koření - rozdrcený badyán a jednu celou skořici. Jablka s kořením přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Pokud použijeme kyselejší jablka, můžeme malinko přisladit.

  2. Podušená jablka rozmixujeme na pyré (skořici vyjmeme), na závěr přidáme špetku zázvoru a dobře promícháme.

  3. Kořeněné jablečné pyré podáváme okamžitě po přípravě, je dobré horké i vychladlé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!