Kořeněné špízy z bůčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g slanina
2 stroužky česnek
sůl
1 ks žloutek
3 lžíce olivový olej
1 ks velká cibule
1 lžička citronová kůra
1/4 lžičky římský kmín
1/4 lžičky mletý koriandr
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
2 větvičky čerstvý rozmarýn
2 - 3 ks barevná paprika
600 g vepřový bůček bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu. Čerstvý rozmarýn a petrželku velmi jemně usekáme a vložíme do misky. Přidáme utřený česnek, mletý kmín, koriandr, citronovou kůru a žloutek. Za stálého míchání postupně přiléváme olej a třeme tak dlouho, dokud nevznikne hladký krém

  2. Nízký libový bůček bez kostí a kůže očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a nejlépe ručně prohněteme s marinádou. Takto připravené maso zakryjeme a necháme nejméně 8 hodin rozležet v chladu

  3. Cibuli oloupeme rozkrojíme na čtvrtiny a rozebereme na klínky. Papriky očistíme od jadérek a nakrájíme na stejné kousky. Slaninu nakrájíme na menší tenké kostičky. Na jehly střídavě napichujeme maso, slaninu, cibuli a papriky. Pokračujeme do vypotřebování všech surovin

  4. Kořeněné špízy z bůčku grilujeme na alobalovém tácku za občasného potírání olejem a obracení. Grilujeme doměkka

  5. Kořeněné špízy z bůčku podáváme se zeleninovými saláty, pečivem a pikantními dresinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!