Kořeněné špízy z bůčku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 100 g slanina 2 stroužky česnek sůl 1 ks žloutek 3 lžíce olivový olej 1 ks velká cibule 1 lžička citronová kůra 1/4 lžičky římský kmín 1/4 lžičky mletý koriandr 1 hrst čerstvá petrželka mletý černý pepř 2 větvičky čerstvý rozmarýn 2 - 3 ks barevná paprika 600 g vepřový bůček bez kosti
Postup Kořeněné špízy z bůčku
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme marinádu. Čerstvý rozmarýn a petrželku velmi jemně usekáme a vložíme do misky. Přidáme utřený česnek, mletý kmín, koriandr, citronovou kůru a žloutek. Za stálého míchání postupně přiléváme olej a třeme tak dlouho, dokud nevznikne hladký krém
Nízký libový bůček bez kostí a kůže očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a nejlépe ručně prohněteme s marinádou. Takto připravené maso zakryjeme a necháme nejméně 8 hodin rozležet v chladu
Cibuli oloupeme rozkrojíme na čtvrtiny a rozebereme na klínky. Papriky očistíme od jadérek a nakrájíme na stejné kousky. Slaninu nakrájíme na menší tenké kostičky. Na jehly střídavě napichujeme maso, slaninu, cibuli a papriky. Pokračujeme do vypotřebování všech surovin
Kořeněné špízy z bůčku grilujeme na alobalovém tácku za občasného potírání olejem a obracení. Grilujeme doměkka
Kořeněné špízy z bůčku podáváme se zeleninovými saláty, pečivem a pikantními dresinky.